Ajankohtaista Blogi

Polkujuoksuleirin tunnelmia Pyreneiltä

”Tunnen niiiiin vahvasti olevani elossa!”

Voin kiteyttää tuohon yhteen lauseeseen polkujuoksuleirin fiilikset. Ja epäilemättä voin kiteyttää siihen jokaisen leirillä olleen fiilikset. Niin paljon huikeita kokemuksia, elämyksiä ja aistimuksia saimme muutaman päivän aikana Espanjan Pyreneillä, Benasquen laaksossa.

Polkujuoksuleirillä Pyreneillä kipusimme 2700m korkeuteen ihastelemaan upeita maisemia!

Polkujuoksu on yhteisöllistä ja elämyksellistä

Toteutin siis jo toistamiseen (koronavuodet välissä sotki tiiviimpää yhteistyötä) polkujuoksuleirin yhteistyössä espanjalaisen Trail2heavenin kanssa. Espanjan päässä meitä odotti täysihoito niin majoituksen, ruokien, kuljetuksien kuin ohjelman ja oppaidenkin suhteen. Saimme kokea lämpimän vastaanoton ja huolenpidon Marinalta ja muilta tiimiläisiltä.

Matkapäivien lisäksi ennätimme olla perillä kolme kokonaista päivää ja jokaisena päivänä suuntasimme eri poluille ja eri maisemiin Benasque laakson vuorille. Vuorilla sääennusteet on otettava tosissaan, eikä myrskyyn ja sateeseen ole järkevää lähteä. Tällä kertaa ennusteet lupasi jopa lumimyrskyä! Niinpä ennakkoon suunnittelut polkujuoksureitit vähän muuttuivat ja pääsimme kuin pääsimmekin joka päivä näkemään upeita maisemia selkeässä säässä! Maisemat kyllä totisesti kruunasi hikisen ja hengästyttävän työn. Jokainen suomalainen sai kokea korkean ilmanalan vaikutuksen ylöspäin noustessamme, korkein huippu missä kävimme oli 2700metrissä. Espanjalaisia oppaitamme ”pikku nousut” ei paljon hidastanut :D. Polkujuoksuillamme oli mukana useampi opas, joten eri vauhtiryhmiin jakautuminen sujui luontevasti, eikä kenenkään tarvinnut pelätä jäävänsä porukasta.

Näitä mahtavia fiiliksiä saa polkujuoksun parissa! Kuvan ottaja David Felez.

Polkujuoksija tarvii myös lepoa ja paljon ruokaa

Onnistuneen polkujuoksuloman resepteihin kuuluu myös lepo ja hyvä ruoka. Joka päivä saimme nauttia hotellillamme kolmen ruokalajin lounaan ja kolmen ruokalajin päivällisen. Ruoka oli maittavaa ja sitä todellakin riitti, sillä annokset oli isoja! Espanjalaiseen tyyliin illallinen syödään myöhään, joten nukkumaan päästiin hyvin turpeana 😀 Yhtenä iltana pääsimme vierailulle idyllisen pikkukylän finedining ravintolaan ja viinikellariin, voi mitä makuelämyksiä!

Joka päivä lounaan jälkeen ennätimme hyvin ottaa päivälevot, jotkut jopa päiväunet. Lepo onkin tärkeää kun tulee pitkiä polkujuoksulenkkejä useana päivänä peräkkäin. Voisi sanoa, että onneksemme hotellimme oli keskellä laaksoa, missä nettiyhteydet oli heikot. Näin ollen sometaukokin lisäsi palautumishyötyjä. Eikä hotellille kantautunut kaupungin äänet ja katkut, joten ylimääräisiltä virikkeiltä välttyminen teki tästä polkujuoksuleiristä ainutlaatuisen.

Hotellimme Pyreneiden polkujuoksuleirillä tarjosi maukkaat ja runsaat ruuat.

Polkujuoksuleirien energiaa

Tällä toisella Pyreneiden polkujuoksuleirilläni oli mukana useampi ensikertalainen, ensikertalaisia jopa vuorilla! Tämä kertoo siitä, että leirille oli turvallista osallistua. Mukana oli myös toistamiseen samalle leirille osallistuvia ja he saivat myös uusia kokemuksia ja elämyksiä – alueelta löytyy paljon polkuja ja reittejä. Ja jokainen polkujuoksuleiri on omanlaisensa, ihmiset tekee leirin <3. Nyt nauroimme kylki- ja vatsalihakset kipeiksi, tällä energialla jaksaa pitkälle harmaassa Suomen syksyssä. Tähän vuodenaikaan Espanjan polkujuoksuleiri on kyllä oiva siinäkin mielessä, että saa tankattua vielä D-vitamiinia auringosta.

Lämmin kiitos osallistujille, leiriläisille, tälle tiimille, polkujuoksuporukalle <3

Tällä mahtavalla polkujuoksuporukalla valloitettiin vuoria Pyreneiden polkujuoksuleirillä.

Tähän vielä palautteita osallistujilta polkujuoksuleiristä Pyreneillä:

”Tämä oli minun ensimmäinen polkujuoksumatka ulkomaille ja kaikki oli upeaa. Polkujuoksureitit oli todella mahtavat, ruoka oli todella hyvää, huone oli hyvä, ihmiset oli ihania!”

”Sopivasti lepoa, ruokaa ja hyviä treenejä. Parhaat vetäjät ja ihanat ihmiset. Paratiisimaisemissa treeniä, ei voi kyllästyä, lumisessa maisemissakin eteneminen. Rento, leppoisa ja kotoisa olo vetäjien toimesta. Ihanaa luksusta oli ravintolassa illallinen ja viinimaistelu.”

”Porukka oli mahtava ja ohjaajat myös. Leirillä pääsi ylittämään itsensä ja kokeilemaan rajojaan. Mahtavaa, että jokaiselle päivälle oli eri vauhtiryhmät. Ei tullut olo, että pidättelee nopeampia. Hyvä tasapaino treeniä ja herkuttelua.”

”Tosi kiva reissu. Oppaat oli kivoja ja niitä oli sopiva määrä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Upeat reitit juosta.”

”Loistavasti suunnitellut reitit ja opastukset, ammattitaitoiset ja ystävälliset oppaat, oltiin turvallisissa käsissä. Loistavat maisemat. Piknik ja jooga oli kivat lisät.”

”Aivan super hienoja fiiliksiä ja maisemia näillä poluilla ja vuorilta saa. Ruoka oli taivaallisen hyvää ja sitä oli paljon. Ihanat ihmiset ja porukka. Jooga palautti ihanasti.”

Kohti unelmia, omien rajojen kokeilua! Näitä elämyksiä polkujuoksu tarjoaa! 🙂 Kuvan ottaja Marika Nurmela.