Ajankohtaista Blogi

Hyvinvointia mielenvalmennuksella

Mitä on mielen valmennus tai mentaalivalmennus?

Mieli on ihanan ihmeellinen paikka. Ja sinne sukeltaminen voi tuoda elämään paljon uusia oivalluksia, laajentaa omaa ajattelua ja suhtautumista asioihin sekä auttaa positiivisempaan elämään. Kulostaa aika ihanalle, eikö?

Mentaalivalmennuksessa keskiössä on asiakas ja hänen ajatusten avaaminen. Asiakas puhuu, valmentaja kuuntelee, kuuntelee yli sanojen ja poimii kysymysten avulla aina vaan uusia vastauksia. Asiakas siis itse synnyttää vastaukset omiin ongelmiinsa. Sanotaan, että kaikki on jo sinussa, pitää siis paikkansa. Sinulla on elämäsi mittainen viisaus kehossa ja mielessä, joskus tieto voi peittyä mm. kiireen alle, mutta se on mahdollista lakaista sieltä esiin.

Mielen valmentamisella on usein vaikutusta fyysiseen olotilaankin. Kun mieltä saa kevennettyä, ”putoaa taakka harteilta” tai ”kivi pyörähtää sydämeltä”. Toisaalta mentaalivalmennuksessa voidaan käyttää myös liikettä apuna, liikkeen avulla avautuu usein huomaamatta solmuja mielestä. Vai oletko koskaan huomannut miten lenkillä ja ulkoilmassa ajatukset selkiytyy kuin itsestään?

Mielikuvaharjoitukset on oivallisia apuvälineitä mentaalivalmennuksessa, ja käytänkin niitä paljon. Ja tähän täytyy sanoa, että jos ajattelet että sinulla on huono mielikuvitus, sillä ei näissä harjoituksissa ole väliä. Tai noh, tuollaisen lausahduksen jälkeen saattaisin alkaa pureutua sinun uskomuksiin. Uskomuksia on meillä jokaisella, hyviä ja huonoja. Ja niiden huonompien uskomusten purkamisella usein vahvistuu huomaamatta oma itseluottamus.

Omassa mielessä on valtava voima ja miljoonia mahdollisuuksia, siksi haluan mentaalivalmennuksessa tarjota sinulle eväitä käyttää niitä. Teen asiakkaan kanssa erilaisia harjoituksia, joita pääset käyttämään myöhemmin omassa elämässä. Tehtävät on useimmiten tosi helppoja tehdä arjessa milloin ja missä vaan, mielihän on aina läsnä.

Mentaalivalmennuksessa on yksi tärkeä seikka, oman mielen valmentaminen vaatii pysähtymistä. Hektinen arki saa meidän loittonemaan itsestämme, emmekä usein ehdi kuunnella sisimpäämme. Hyvinvointi lähtee pienistä asioista ja yksi niistä on pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen. Valmennustuokioissa saat hetken itsellesi, tärkeimmälle kaverillesi. Näistä pysähtymisen hetkistä, kuuntelusta ja lempeästä läsnäolosta olenkin saanut paljon hyvää palautetta asiakkailta.

Tervetuloa kokeilemaan mentaalivalmennusta ja oman mielen valmentamista <3